Яку рибу вибрати для новорічного столу

Яку рибу вибрати для новорічного столу

Такі поради дав голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков у коментарі кореспонденту УНН.

“Фахівці не радять захоплюватися пангасіусом і тилапією. Пангасіус вирощують у В’єтнамі в каламутних водах Меконгу, в який свого часу американці вилили тонни отруйних речовин. Спочатку його везли до Євросоюзу, але у низці поставок виявили у рибі важкі метали. Сьогодні вона в основному поставляється в країни СНД. У тилапії дещо інша “проблема”: її розводять в Китаї, де годують далеко не ідеальними кормами з великим відсотком хімії”, – зазначив експерт.

За його словами, лосось на прилавках магазинів в Україні – як правило, фермерський продукт, який для краси підгодовують кормами з барвниками. Тому Чистяков радить шукати промислового шотландського лосося, далекосхідного або ж мурманську сьомгу. Відрізнити таку рибу досить легко: її натуральний колір – сірувато-бордовий.

Популярні на застіллях “шпроти в олії”, за порадою експерта, також слід вибирати з обережністю: найсмачніші консерви виробляються восени або взимку, а ось з квітня по серпень продукт готують із замороженої риби. Причиною гіркуватого присмаку шпрот може бути копчення рідким димом. Для приготування таких консервів, за словами експерта, використовується кілька чи салака.

Не менш популярний оселедець, на думку Чистякова, найкраще купувати цільний слабосолений, приготовлений за ГОСТом (державний стандарт – ред.). Зябра у риби повинні бути чистими, без слизу, очі – зберегти прозорість. Жовті плями свідчать про те, що оселедець приготовлений з простроченої сировини або неправильно зберігався. Якщо риба продається порізаною на шматочки, на його думку, вона містить консерванти.

Нагадаємо, при виборі червоної ікри до новорічного столу слід звернути увагу на дату виготовлення, маркування на кришці або ж на крихкість ікри, що продається на вагу.

Додамо, новорічний стіл-2019 обійдеться українцям у 1535 гривень. Напередодні Нового року в Україні на тлі ажіотажного попиту виростуть ціни на основні продукти на продовольчих ринках, тоді як в супермаркетах можна буде закупити товари зі знижками.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaku-rybu-vybraty-dlya-novorichnoho-stolu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Справа про оборудки із землею: крім міністра АПК Сольського, підозру отримав його заступник

    Зниження ставок фрахту на перевезення зерна з глибоководних портів сприяє зростанню експортних цін

    Цукровий буряк може стати невиграшним квитком для багатьох фермерів, – думка

    Українське зерно сьогодні найдешевше на світовому ринку. Саме тому його так активно купують

    На ринку ріпаку значні цінові коливання

    «Кернел» збільшив обсяги експорту зерна вдвічі з початку року

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    БІЛЬШЕ НОВИН