Tempo950x100

Tempo300x100

Який агробізнес вигідний в Україні

Який агробізнес вигідний в Україні

Про це розповідає фермер Юрій Марчук, власник комунального підприємства “Садовод”, яке займається вирощуванням плодово-ягідних саджанців та спаржі, пише gazeta.ua.

“Чотири роки тому вирішив зайнятися спаржею. Купив насіння у США. Тут його півтора місяця розмитнювали й відправили назад. З’ясувалося, не можна завозити – бо цієї культури немає в державному реєстрі. У радянські часи вважали, що спаржа – це не їжа. Пролетаріату потрібна картопля”.

Імпортна спаржа коштує 350–380 грн за кг. Українську продають за 150–180.

“Торік отримали перший урожай спаржі. На машині вивезли 350 кілограмів у Київ, на базар “Столичний”. Його керівники так здивувалися, що дали нам найкраще місце. Термін реалізації спаржі – п’ять діб. Привезена з Перу – то вже не спаржа. У компанії “Фозі” (одна з найбільших на ринку роздрібної торгівлі в Україні. – Gazeta.ua) нам одразу замовили 50 тонн. Ми змогли дати лише 10. А торговельних мереж ще чимало, і ринок спаржі ростиме. Можна не лише свіжу в сезон продавати, а й морозити. Імпортна зараз коштує 350–380 гривень за кілограм. Свою продаю за 150–180. Із гектара заробляю мінімум 400 тисяч гривень. Наступна за рентабельністю – суниця. Все інше – далеко позаду. З гектара кукурудзи гарний агроном витягне максимум 10 тисяч гривень”.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yakyj-ahrobiznes-vyhidnyj-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати