Tempo950x100

Tempo300x100

Яким буде цьогорічний врожай картоплі

Яким буде цьогорічний врожай картоплі

Як це вплине на ринок розповів Виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі (УАВК) Віктор Різник.

«Говорити про об’єми цьогорічного врожаю, порівняно з 2016-м поки рано. Так, дійсно, сезон видався складним для картоплі, зберігається тенденція до зменшення кількості бульб, з розрахунку на одну рослину. Проте, в цілому, посіви картоплі відповідають рівню минулого року», — зазначив експерт.

За словами експерта, залишається під питанням якість нового урожаю — деякий його відсоток може бути дефектним. Картопля в господарствах Сумської, Полтавської, Житомирської, Чернігівської та Київської областей  страждає від посухи. Протягом літа в цих регіонах випало дуже мало дощів.

За попередніми оцінками, це може стати причиною дефіциту картоплі на ринку, що, відповідно, відобразиться на цінах на продукцію. Хоча сприятливі для картоплі погодні умови в Західних областях (Тернопільська, Рівненська, Волинська)  зможуть нівелювати  зниження показників в Центральному регіоні.

Пошкодження посадок ранньої картоплі на Півдні, холодна весна і зниження врожайності в Центральних областях вплинули на ціни у першій половині сезону. За даними «Інфо-Шувар», протягом першої половини сезону ціни на українську картоплю були майже в 1,5 рази вищими.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yakym-bude-cohorichnyj-vrozhaj-kartopli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати