Tempo950x100

Tempo300x100

Японці виростили банан з їстівною шкіркою

Японці виростили банан з їстівною шкіркою

Японська сільськогосподарська корпорація D&T Farm виростила банан з повністю їстівною шкіркою, відтворивши природні умови, які існували 20 тисяч років тому, повідомляє видання Daily Mail.

Завдяки особливому технічному оснащенню фахівці змогли відтворити умови, що існували в кінці льодовикового періоду. Тоді рослини перебудовувалися після суворих зимових температур і починали рости вже при 12-13°C. Ця концепція була використана в методі “заморожування-потепління” фермою D&T Farm.

Вони заморозили саджанці бананів до -60°C, а потім розморозили і посадили їх. Такий спосіб спонукає рослини швидко рости навіть в прохолодному кліматі. І якщо звичайний банан повністю дозріває за два роки, то новий сорт Mongee було вирощено всього за чотири місяці.

У підсумку новий фрукт вийшов навіть солодше, ніж його тропічний родич. Крім того, він не містить ГМО. А найголовніше – його шкірка повністю їстівна. На сайті також зазначено, що бананова шкірка – відмінний інгредієнт, який містить вітамін B6, магній, а також інші корисні речовини для людського організму.

Крім того, за їх словами, вона позитивно впливає на мозок людини і на його сон. Однак коштує унікальний фрукт досить дорого – близько шести доларів за один банан. Це пов’язано з тим, що на прилавок потрапляє лише 10 фруктів на тиждень, до того ж вони продаються тільки в одному магазині Токіо.

Джерело: capost.media

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaponci-vyrostyly-banan-z-yistivnoyu-shkirkoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати