Tempo950x100

Tempo300x100

Єдиний український виробник кольорової картоплі планує створити селекційну лабораторію

Єдиний український виробник кольорової картоплі планує створити селекційну лабораторію

Основний ринок збуту – Західна Україна, пише «Инфоиндустрия».

Господарство виробляє близько 400-500 тонн картоплі з м’якушем білого, жовтого, рожевого і фіолетового кольорів, з них 200-250 тонн – елітна насіннєва картопля і сертифікований насіннєвий матеріал першого і другого покоління еліти. Картопля з кольоровим м’якушем займає 5% від загального обсягу.

Фермери вирощують картоплю методом двоврожайної культури, який дозволяє багаторазово розмножити матеріал. З 1 тонни бульб за два періоди вегетації протягом року «Чорнохатово» отримує 20 тонн картоплі.

З білих сортів культивує сорти Рів’єра, Тирас, Серпанок, Циганочка, Беллороса, Альваро, з кольорових – Гурман, Солоха N, Хортиця N.

Урожайність у господарстві рекордна для південних широт – 25-30 тонн/га. «Чорнохатово» постійно шукає сорти з високою рентабельністю, і кожні два-три роки змінює їх, тому що культивовані вироджуються.

«Ми шукаємо картоплю з високою репродуктивною здатністю, щоб отримувати 40-50 тонн/га», – зазначив Володимир Чорнохатов.

Фермерське господарство «Чорнохатово» планує створити власну селекційну лабораторію, в якій можна було б оздоровлювати насіннєвий матеріал і виводити нові високоврожайні сорти картоплі.

Джерело: AgroTimes

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yedynyj-ukrayinskyj-vyrobnyk-kolorovoyi-kartopli-planuye-stvoryty-selekcijnu-laboratoriyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати