Tempo950x100

Tempo300x100

Єгипет залишиться для України топовим ринком збуту пшениці

Єгипет залишиться для України топовим ринком збуту пшениці

Таку думку озвучили аналітики УкрАгроКонсалт.

Оскільки норма була змінена в кінці 2016/17 сезону, коли Україна вже практично повністю реалізувала свій експортний потенціал, на обсягах попереднього сезону посилення заходів не позначилося.

Прогнози аналітиків щодо поточного сезону також досить оптимістичні.

“Ми очікуємо, що за рахунок поставок приватними імпортерами, а також за рахунок збільшення імпортної потреби в пшениці в Єгипті, українська пшениця зможе зберегти свої позиції на цьому ринку в 2017/18 сезоні”, – відзначає аналітик зернового ринку Марина Сич.

Нагадаємо, що в травні 2017 року GASC підвищив вимоги до змісту протеїну в імпортованій пшениці на 0,5% для всіх країн-постачальників. В результаті для української та російської пшениці норма за змістом протеїну підвищена до 12,5%.

Раніше виконуючий обов’язки міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк висловив припущення, що Україна може піти з єгипетського ринку зернових.

“Я не виключаю, що у нас в цьому році виникнуть проблеми з експортом в Єгипет – вони будуть брати нашу пшеницю в менших обсягах”, – сказав він в інтерв’ю Reuters.

“Ми можемо взагалі випасти з єгипетського ринку,  так як у нас нема партій такого обсягу і специфікацій, яке ми могли б поставити в Єгипет”, – додав Максим Мартинюк.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yehypet-zalyshytsya-dlya-ukrayiny-topovym-rynkom-zbutu-pshenyci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати