ЄІБ виділив “Кернелу” кредити на $250 млн

ЄІБ виділив “Кернелу” кредити на $250 млн

Про це “Кернел” повідомив на Варшавській фондовій біржі, передає БизнесЦензор.

“(Фінансування) буде використовуватися компанією для модернізації існуючих олійних заводів і будівництва нового в Західній Україні, будівництва сховищ зерна і терміналу по обробці і зберіганню зерна, розташованого в порту “Чорноморськ”, – уточнюється в повідомленні компанії.

Як повідомлялося раніше, проект по розширенню бізнесу складається з двох зернових силосів для зберігання зерна, терміналу по переробці та зберіганню зерна в Чорноморському порту, п’яти ТЕЦ та заводу по переробці насіння соняшника. Загальна вартість проекту – близько $519 млн.

Читайте також: Кернел запустив перший в Україні сервіс для спільних вантажних перевезень сільгосппродукції

“Кернел” планує у 2021 році запустити завод з переробки олійних в Старокостантиновському районі Хмельницької області потужністю 1 млн тонн на рік з теплоелектроцентраллю потужністю 22 МВт на соняшниковому лушпинню. Також компанія планує до кінця 2020 року установити аналогічні ТЕЦ на всіх своїх заводах, їх загальна потужність складе 72 МВт.

Крім того, “Кернел” планує в 2019 році ввести в експлуатацію другий для компанії зерновий термінал в Чорноморську TransGrainTerminal потужністю 4 млн тонн зерна в рік.

“Кернел” – найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов’язаних між собою бізнес-сегментах: виробництва, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг щодо зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах.

Земельний банк “Кернел” в Україні становить 550 тис. га.

Акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі з 2007 року.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yeib-vydilyv-kernelu-kredyty-na-250-mln
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати