Tempo950x100

Tempo300x100

ЄС відмовився переглядати ембарго на експорт української курятини

ЄС відмовився переглядати ембарго на експорт української курятини

Про це “Європейській правді” стало відомо із джерел в уряді.

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів 23 січня повідомила про рішення ЄС призупинити ввезення з України м’яса птиці.

Рішення, очевидно, пов’язане із загибеллю птиці від грипу 18 січня на ПП “Хутір” у Вінницькій області. У відомстві запевнили, що станом на 23 січня вся наявна в епізоотичному осередку птиця умертвлена гуманним безкровним методом та спалена і розпочалися заходи щодо проведення дезінфекційних робіт.

29 січня в рамках Ради асоціації Україна-ЄС українська сторона переконувала європейських партнерів локалізувати заборону найближчими селами навколо виявлених осередків зараження.

Цього тижня у Брюсселі відбулося засідання Комітету головних ветеринарних інспекторів, на якому пропозиція про локалізацію була відхилена.

Нагадаємо, у березні 2019 року Єврокомісія досягла домовленості з Україною про зміну угоди про зону вільної торгівлі, що має на меті обмежити неконтрольоване ввезення курятини в ЄС.

Рішення стосувалося ситуації, якою незадоволені європейські фермери. Йдеться про знайдений українською компанією “Миронівський хлібопродукт” спосіб обійти жорсткі обмеження на імпорт курячого філе в ЄС.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yes-vidmovyvsya-perehlyadaty-embarho-na-eksport-ukrayinskoyi-kuryatyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати