Tempo950x100

Tempo300x100

Єврокомісія інвестувала понад 50 млн євро в боротьбу з АЧС і більше не має наміру

Єврокомісія інвестувала понад 50 млн євро в боротьбу з АЧС і більше не має наміру

Про це заявив єврокомісар Вітяніс Андрюкайтіс на останньому засіданні Ради з питань сільського господарства ЄС, передає УНН.

У зв’язку з цим, Єврокомісія відхилила вимоги Данії, Греції та Польщі, які просили збільшити фінансування на боротьбу з АЧС.

Раніше Польща вимагала співфінансування будівництва декількох тисяч кілометрів захисних огороджень уздовж східного кордону з Україною і Білорусією, щоб зупинити міграцію кабанів – головних винуватців поширення вірусу. На сьогодні влада Польщі вважає, що будівництво паркану на східному кордоні ЄС мало величезне значення 2-2,5 роки тому, коли спалахів АЧС було мало.

“Зараз же, коли вірус вже в Центральній Польщі, варто як слід задуматися над доцільністю будівництва”, – зазначає міністр навколишнього середовища Польщі Хенрік Ковальчик.

Нагадаємо, про наміри вирішувати проблему АЧС за допомогою заборів уздовж державних кордонів, крім Польщі, також заявили Угорщина, Данія та Чехія.

Відзначимо, що країни-сусіди вважають, що загроза АЧС виходить від нашої країни. В Україні тим часом, темпи поширення чуми не падають. Це вже призвело до збитків фермерів, подорожчання свинини і сала, а також до зростання імпорту свинини в Україну.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevrokomisiya-investuvala-ponad-50-mln-yevro-v-borotbu-z-achs-i-bilshe-ne-maye-namiru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати