Tempo950x100

Tempo300x100

Європа переглянула оцінки ризику гербіциду гліфосату

Європа переглянула оцінки ризику гербіциду гліфосату

Про це пише “Інфоіндустрія”.

Претензії наводяться в листі президенту Європейської комісії Жану-Клоду Юнкеру від доктора Крістофера Портьє, який зробив свій внесок в роботу Міжнародного агентства ООН з дослідження раку.

За твердженнями доктора, гліфосат «ймовірно, канцерогенний». Він сказав, що обидва агентства не змогли ідентифікувати всі статистично значущі ракові дані в хронічних дослідженнях канцерогенності гризунів з гліфосатом. К. Портьє згадав повторний аналіз восьми конкретних випадків пухлин, зазначених у первинних звітах з досліджень з семи досліджень канцерогенності тварин.

Агентствам запропонували дати відповідь на те, що жоден з конкретних результатів, наведених доктором К. Портьє, не має відношення до оцінки гліфосату.

У той же час, ECHA і EFSA роблять висновок, що активний інгредієнт не є канцерогенним.

ECHA і EFSA вказують, що результати будь-якого статистичного аналізу і пов’язаних з ним невизначеностей повинні бути зважені для їх біологічної значущості. Вони заявляють, що всі висновки про дослідження, згадані К. Портьє, були належним чином розглянуті та що немає необхідності переглядати їх оцінки.

EFSA вже доводилося відстоювати свої висновки по гліфосату проти критики з боку доктора К. Портьє і 95 інших вчених в 2016 році. Зараз Європейська комісія обговорює з державами-членами ЄС можливе десятирічне оновлення для затвердження ЄС гліфосату.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevropa-perehlyanula-ocinky-ryzyku-herbicydu-hlifosatu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати