Tempo950x100

Tempo300x100

Європа знижує використання пестицидів

Європа знижує використання пестицидів

Про це пише latifundist.com.

Відзначається, що продажі ЗЗР в Німеччині для виробництва сільгосппродукції в 2017 р. склали €1,385 млрд. Найбільша частка продажів — 43 % — припадала на гербіциди, єдиний сегмент, який все ще демонструє невелике зростання (+2,1 %). Максимальне падіння продемонстрували фунгіциди з часткою ринку 41% та інсектициди (9%). Тут продажі «просіли» приблизно на 5 % кожен.

«Європейський ринок ЗЗР знаходиться на стабільно низькому рівні протягом останніх 5 років 2018 р. обсяг продажів у ЄС складе $12,9 млрд, у всьому світу — $53,4 млрд. Зростання ринку відбуватиметься виключно за рахунок використання ЗЗР в Росії, Україні та Румунії. Передумови — зростаюча самодостатність, наслідки зміни клімату і економічне значення експорту сільгосппродукції, особливо в Україні, що збільшить інтенсифікацію виробництва і, відповідно, необхідність посилення захисту рослин», — стверджує експерт ринку Буркхард Клеффманн.

Повідомляється, що IVA закликає реформувати систему реєстрації ЗЗР в Німеччині, максимально спростити та прискорити її. Замість чотирьох німецьких федеральних органів влади, залучених до схвалення нових препаратів, в майбутньому ці компетенції доцільно делегувати лише одному інституту, який буде підпорядкований Міністерству сільського господарства.

«Реєстрація нових ЗЗР повинна бути політично незаангажованою та науково обґрунтованою. Після схвалення Єврокомісією використання гліфосату на 5 років IVA сподівається, що дебати стануть більш об’єктивними і суспільство зможе тверезо подивитися на потреби фермерів», — зазначив президент IVA Хельмут Шрамм.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevropa-znyzhuye-vykorystannya-pestycydiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати