Tempo950x100

Tempo300x100

Європарламент підтримав збільшення квот на українську курятину

Європарламент підтримав збільшення квот на українську курятину

Відповідне рішення, яке стосується поглибленої та всеосяжної ЗВТ, підтримали у вівторок 444 європарламентарії, повідомляє Укрінформ.

Європарламент 26 листопада ратифікував угоду між ЄС і Україною про внесення змін до економічної частини Угоди про асоціацію між сторонами щодо збільшення безмитної квоти на експорт українського м’яса птиці (курятини) до країн-членів Євросоюзу.

Домовленості передбачають поступове збільшення до 2021 року у 2,5 рази – до 70 тис. тонн на рік – безмитних квот експорту української курятини та переробленого м’яса курки.

Нині у рамках дії поглибленої і всеосяжної ЗВТ Україна-ЄС річна безмитна тарифна квота на експорт української курятини за двома підпозиціями «0207 13 70» та «0207 14 70» становить близько 20 тис. тонн.
30 липня Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Євросоюз за результатами проведених з початку 2019 року переговорів підписали угоду про збільшення квоти для українських експортерів м’яса птиці, передбачених Угодою про асоціацію Україна-ЄС.

Ці зміни набудуть чинності після ратифікації угоди парламентами обох сторін.

У свою чергу, ЄС розглядає досягнуті домовленості як уникнення ризику безлімітного та безмитного постачання на європейський ринок курятини з України та продуктів її переробки.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevroparlament-pidtrymav-zbilshennya-kvot-na-ukrayinsku-kuryatynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати