Tempo950x100

Tempo300x100

Європейці допоможуть фермерам Донеччини розвивати молочні кооперативи

Європейці допоможуть фермерам Донеччини розвивати молочні кооперативи

Гості з ФАО ООН та ЄС відвідали фермерське господарство Олександра Чаплика, повідомляє «Бізнес-Схід».

Підприємець зі Званіської громади у 2017 році виграв грант за проектом “Український донецький куркуль” і почав виготовляти молочну продукцію. Зараз у його господарстві 24 корови, під торговою маркою “Чубарочка” Олександр виготовляє і продає молочну продукцію 40 видів.

“Це молоко, сири, сиркова маса з фруктами, масло, сметана – асортимент налічує понад 40 видів натуральної продукції, – розповів Олександр Чаплик. – Гості оглянули мою ферму, продукцію, їх цікавив технологічний процес, якість, дотримання санітарних норм”.

Торік підприємець виграв грант і отримав обладнання для молокоприймального пункту – охолоджувач молока та лабораторію. Олександр Чаплик створив кооператив, але місцеві жителі зараз не хочуть вступати до нього, адже мають виконати кілька умов.

“Потрібно виконати 4 умови: обстежити корів у господарствах, дезінфікувати приміщення, придбати разом доїльне обладнання, мати санітарні книжки, – сказав підприємець. – За таких умов я готовий купувати у людей молоко по 13 гривень за літр, зараз вони його здають на переробку по 6 гривень. Люди не хочуть змін, бо це певна робота”.

За підсумками зустрічі гості з ЄС висловили наміри підтримувати розвиток фермерства, зокрема, у створенні кооперативу та налагодженні його роботи у Званівській громаді. Про які суму підтримки ідеться, наразі невідомо. Підприємець також бере активну участь у різних грантових програмах і шукає можливості для розвитку свого господарства та фермерства загалом на Донеччині.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevropejci-dopomozhut-fermeram-donechchyny-rozvyvaty-molochni-kooperatyvy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати