Tempo950x100

Tempo300x100

Європейці підсіли на українські соки

Європейці підсіли на українські соки

До 2014 року приблизно 50% експортного сегмента становив російський ринок. Нині виробники переключаються на збут до Західної Європи, свідчить дослідження компанії KOLORO, пише landlord.ua.

Головна проблема безмитного ввезення соків на територію ЄС — складність отримання сертифікату походження, зазначають експерти. Якщо мова йде про томатний і яблучний соки, сертифікат отримати не важко, адже всі інгредієнти були вироблені в Україні. Якщо ж експортувати екзотичні серії або цитрусові соки, отримання сертифікату ускладнюється.

Останні три роки обсяг зовнішніх поставок знижується. Не в останню чергу — через невідповідність рівня якості. До прикладу, в країнах Західної Європи все більш популярні соки прямого віджиму. Натуральна продукція маркується знаком NFC, що означає not from concentrate — не з концентрату.

45% українських соків експортується в Польщу. У 2015 році частка цієї країни займала всього 18%. А ось білоруси відмовляються від українських напоїв. З 2015 року обсяг поставок зменшився на 9%. 11% вітчизняних соків купує Словаччина, 6% — США.

Згідно з даними Maxrise Consulting, середньостатистичний українець за рік випиває 10 літрів соку. У Західній Європі – утричі більше, у США — в 5 разів.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevropejci-pidsily-na-ukrayinski-soky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати