Tempo950x100

Tempo300x100

Європейці підсіли на українські ягоди

Європейці підсіли на українські ягоди

Загальний обсяг імпорту свіжих ягід з України в ЄС в грошовому еквіваленті становить 641 млн євро в рік і зростає у середньому на 14,9% щорічно. Про це повідомили експерти Міжнародної організації ФАО, пише Сьогодні.

Фахівці відзначили, що обсяги експорту українських ягід в країни ЄС з кожним роком продовжують рости. Незважаючи на той факт, що в ЄС вирощуються значні обсяги цієї продукції, попит на ягоди і фрукти тут залишається істотно вищим, ніж їх власне виробництво.

Після підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС та створення зони вільної торгівлі, в українських виробників з’явилася можливість збільшити обсяги експорту своєї продукції і розширити канали збуту в межах ЄС, відзначають аналітики.

Згідно інформації, наданої експертами ФАО, в Україні є великий потенціал для встановлення тривалих партнерських відносин, які дозволять успішно експортувати вишні та інші ягоди в ЄС та закріпити свої позиції на європейському ринку.

Серед головних трендів на ринку ягоди в ЄС, що будуть корисними для експортерів української ягоди, експерти виділили наступне:

  • за останні три роки в ЄС загалом було імпортовано 18-20 тис. тонн свіжої вишні і черешні;
  • ЄС імпортує 2 тис. тонн свіжої лохини на місяць в період з квітня по травень і по 1 тис. тонн в червні, липні і вересні;
  • середній обсяг імпорту свіжої малини в ЄС з березня по червень становить 1 тис. тонн на місяць, а в липні ця цифра зростає до 3,4 тис. тонн.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevropejci-pidsily-na-ukrayinski-yahody
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати