Tempo950x100

Tempo300x100

Європейська комісія заборонила використання неонікотиноїдів на відкритому повітрі

Європейська комісія заборонила використання неонікотиноїдів на відкритому повітрі

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Еuractiv.

18 країн-членів, включаючи Францію, Німеччину, Італію і Великобританію, схвалили пропозицію Комісії про подальше обмеження використання трьох активних речовин в пестицидах (клотіанідін, імідаклоприд і тіаметоксам). Країнами, які проголосували проти, були Угорщина, Румунія, Данія і Чеська Республіка.

Пропозиція Комісії було засновано на науковій оцінці Європейського органу з безпеки харчових продуктів (EFSA), який нещодавно підтвердив, що неонікотиноїди представляють ризик для бджіл. Тому, всі зовнішні застосування будуть заборонені, а неонікотиноїди, про які йде мова, будуть використовуватися тільки в теплицях.
Комісар ЄС з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Вітеніс Андрюкайтіс сказав, що процес, який спостерігається як у випадках гліфосату, так і по відношенню до неонікотиноїдів, показав, що Комісія прийняла рішення, які мають наукове обгрунтування.

«Ніхто не може звинуватити Комісію в тому, що вона знаходиться в руках якогось лобі. Це прекрасний приклад того, що Комісія є послідовною і керується науковими доказами, процедурами і правилами», – сказав він.

Неонікотиноїдами обробляють картоплю для боротьби з такими комахами, як колорадський жук, попелиці і картопляними цикадками.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevropejska-komisiya-zaboronyla-vykorystannya-neonikotynoyidiv-na-vidkrytomu-povitri
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати