Tempo950x100

Tempo300x100

Європейські фермери обурені рішенням євродепутатів заборонити гліфосат

Європейські фермери обурені рішенням євродепутатів заборонити гліфосат

Рішення, яке мають прийняти або Єврокомісія, або країни-члени ЄС, як наголошується в прес-релізі Copa-Cogeca, має бути науково обґрунтованим, а не політичним. Фермерська організація нагадує, що діюча речовина визнана безпечною європейськими вченими і має ключове значення для продовольчої галузі, пише propozitsiya.com

Генеральний секретар Copa-Cogeca Пекка Песонен додає: «Хімікат не тільки життєво важливий для того, щоб прохарчувати населення, що зростає. Він також важливий для сільської місцевості, для довкілля і родючості грунтів. Гліфосати знижують потребу в обробітках грунту, що послаблює ерозію і зберігає родючість грунтів і органічні речовини, що містяться в них. Ще однією перевагою ноу-тілл та мінімального обробітку грунту є зниження витрат пального, а, відтак, забруднення вуглекислим газом атмосфери і грунтів».

Він нагадує, що речовина отримала позитивні висновки Європейського агентства з безпеки продуктів харчування та Європейського хімічного агентства.

«Гліфосат не має бути жертвою політики або предметом торгу між державами-членами. Для того, щоб не продовжувати термін реєстрації речовини, немає підстав. Неспроможність продовжити термін реєстрації підриває довіру до європейських інституцій», – підсумував П. Песонен.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevropejski-fermery-obureni-rishennyam-yevrodeputativ-zaboronyty-hlifosat
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати