Tempo950x100

Tempo300x100

Європейські норми по шоколаду Україна по тихому відклала на півтора роки

Європейські норми по шоколаду Україна по тихому відклала на півтора роки

Відповідний наказ прийняло Міністерство аграрної політики та продовольства. Такий крок передбачений угодою про асоціацію з ЄС і про це широко оповістили громадськість.

Проте 28 грудня Мінагрополітики — уже непублічно — внесло зміни до наказу щодо відтермінування євронорм на півтора роки, повідомив на своєму Facebook Олексій Дорошенко, голова Асоціації постачальників торговельних мереж, пише agroday.com.ua.

Державне підприємство «УкрНДНЦ» також видало наказ про перенесення скасування діючого ДСТУ до 1 липня 2019-го.

Європейські стандарти мали регулювати співвідношення складових у шоколаді на користь какао, а не цукру. Те, що має більший вміст цукру, повинно носити іншу назву, наприклад, какаовмісний продукт. Якщо в складі є пальмова олія — це вже глазур.

Як пояснює експерт, такі назви прогнозовано знизять продажі українських виробників. Покупці почнуть віддавати перевагу імпортним солодощам.

Дорошенко заявляє, що відтермінування євронорм пролобіювала асоціація «Укркондпром», до якої входять усі найбільші виробники: від Roshen до «АВК» та «Нестле Україна».

«Коли мова заходить про інтереси великого бізнесу, то можна відкладати надовго», — говорить експерт.

Нагадаємо, що згідно з новими правилами, справжній чорний шоколад має містити не менш як 35% какао-продуктів, молочний — 25% какао та 14% молока, білий — 20% какао та понад 14% молока. Все інше повинно називатися солодкими батончиками або глазуррю, але не шоколадом.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevropejski-normy-po-shokoladu-ukrayina-po-tyhomu-vidklala-na-pivtora-roky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати