Tempo950x100

Tempo300x100

Європейські супермаркети зачекалися товарів з України

Європейські супермаркети зачекалися товарів з України

Про це заявив Пебе де Йонг, організатор East Meets West – конференції для виробників і торгових мереж, передає propozitsiya.com.

Так, у листопаді 2017 року європейські торговельні мережі уклали близько 30 контрактів з вітчизняними виробниками та дистриб’юторами продукції.

Для європейського споживача першочергове значення мають висока якість товару та доступна ціна. Західні європейці уже оцінили такі дешеві і якісні українські продукти, як борошно, цукор, снеки та олія. Споживачі Східної Європи також вже знають про українські товари через контрабанду, завдяки якій побачили, що це якісний товар з хорошою ціновою політикою. Тому місцеві рітейлери замислились над завезенням продуктів українського виробника легально.

З європейським ринком вигідно працювати тим українським виробникам, у кого значну частину собівартості становить імпортна сировина, оскільки постійна зміна курсу гривні в Україні не дає змоги відчувати себе впевнено.

Українським підприємцям слід навчитись продавати товар на зарубіжному ринку. Потрібно адаптувати упаковку до сприйняття місцевого споживача, підкоригувати смакові якості продукту до його звичок. Слід також навчитись визначати ціну, не занижувати її через страх некупівлі товару. Та головне, на чому варто робити акцент, – на маркетинговому просуванні. Фахівці ринку застерігають від економії на рекламі, яка коштує 5-10% від обсягів реалізації, адже саме ці вкладення здатні принести високі прибутки.

Головна перешкода для вітчизняних виробників у співпраці з торговельними мережами Європи — відтермінування оплати за поставки товару, яке може сягати 60 днів. Тож виробникам радять шукати ті мережі, які готові розділити ризики валютних курсів та нереалізованих залишків.

На перших порах фахівці радять просувати свою продукцію у сусідніх країнах, наприклад, у Польщі. При цьому радять починати з невеликих мереж магазинів у прикордонних областях, які є більш гнучкими, менш забюрократизованими і не настільки вимогливими до сертифікації. Поставки товарів варто починати з невеликих партій, щоб зрозуміти, що саме буде до смаку європейському споживачеві.
 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevropejski-supermarkety-zachekalysya-tovariv-z-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати