Tempo950x100

Tempo300x100

Європейський парламент проголосував за заборону гліфосату до 2022 року

Європейський парламент проголосував за заборону гліфосату до 2022 року

Про це повідомляє Бізнес-Портал.

Гліфосат — це гербіцид, який використовується для знищення широколистих рослин і трав з 1974 року. Згідно з дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) 2015 року, хімічний препарат володіє канцерогенним потенціалом, оскільки він впливає на ендокринну систему людини.

Було висловлено припущення, що «гліфосат містить набагато більше хімічних речовин, які збільшують його токсичність”.

Європейська комісія рекомендувала поступову відмову від цієї речовини протягом десяти років. Франція виступала проти наміру Європейської комісії продовжити ліцензію на поширення гліфосату в серпні. Рішення Франції заблокувало процес ліцензування компанії Monsanto, оскільки кваліфікована більшість держав-членів ЄС має відновити 10-річну ліцензію засобу від бур’янів.

Рішення Європейського парламенту посилює тиск на Європейську комісію щодо заборони цієї речовини. Петиція, яка закликає до негайної заборони, була підписана 13 мільйонів громадян, і була підтримана низкою організацій громадянського суспільства.

Ліцензія Monsanto на Roundup закінчується в кінці 2017 року. Європейська комісія розглядає можливість продовження ліцензії на п’ять-сім років.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevropejskyj-parlament-proholosuvav-za-zaboronu-hlifosatu-do-2022-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати