Tempo950x100

Tempo300x100

Євросоюз продовжив реєстрацію гліфосату

Євросоюз продовжив реєстрацію гліфосату

Єврокомісія продовжила ліцензії на використання гліфосату ще на 5 років. Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

Дебати щодо використання даного гербіциду в Європі тривали понад два роки. За продовження ліцензії на гліфосат, що є одним з найбільш поширених гербіцидів в світі, висловилися 18 членів Євросоюзу. У Європі не існує еквівалентної альтернативи цій діючій речовині, тому заборона могла мати негативні наслідки не лише для європейських фермерів, але й для українського сільського господарства, адже українські виробники широко використовують продукти гліфосату у своїй діяльності.

«Європейські політики об’єктивно оцінили реалії ведення сільського господарства та прислухалися до побажань аграріїв з усього світу, у тому числі з України. Заборона гліфосату могла би поставити під загрозу діючі торгові угоди України, що стало б ударом по аграрному сектору України», – коментує Ольга Кухар, координатор комітету з агрохімії Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yevrosoyuz-prodovzhyv-reyestraciyu-hlifosatu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати