Tempo950x100

Tempo300x100

Їжа з повітря: вчені запустять виробництво штучного протеїну

Їжа з повітря: вчені запустять виробництво штучного протеїну

Фінські учені з компанії Solar Food, які виробляють білок “з повітря”, заявили, що запустять його масове виробництво у 2022 році. При цьому вони впевнені, що протягом десятиліття їх продукт буде конкурувати з соєю за ціною. Вони виробляють його з грунтових бактерій, які харчуються воднем, виділеннями від води електрикою. Вчені говорять, що якщо електрика виробляється з допомогою сонця і вітру, то їжу можна вирощувати з практично нульовим викидом парникових газів.

Дослідники за допомогою електрики розбивають молекули водяної пари — так утворюється водень. Вуглекислий газ стає джерелом вуглецю, а разом результати цієї реакції дозволяють розмножуватися бактеріям, отриманим із ґрунту — у підсумку виходить речовина, багата білками, жирами і вуглеводами.

Поки компанія не запускала масове виробництво навіть в експериментальному режимі, а їх потужностей вистачає на створення одного кілограма порошку. Його склад складається з 50-60% білка, 5-10% жирів і 20-25% вуглеводів.

За попередніми підрахунками, один кілограм порошку настільки насичений, що він може забезпечити 7-10 людям добову норму білка. Дослідники вважають, що до 2035 року білки, отримані в результаті точного бродіння, будуть приблизно в 10 разів дешевше тваринних білків.

Джерело: telegraf.com.ua

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yizha-z-povitrya-vcheni-zapustyat-vyrobnyctvo-shtuchnoho-proteyinu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати