Tempo950x100

Tempo300x100

Їжею майбутнього стане веганський сир та снеки зі спіруліною

Їжею майбутнього стане веганський сир та снеки зі спіруліною

По крайній мірі, про це свідчать продукти, які були представлені на SIAL Paris 2018, найбільш інноваційній виставці їжі та напоїв, пише у своєму блозі на ukrainefood Жанна Дуфіна, національний консультант ФАО в Україні.

Серед представленого в Парижі можна було знайти боби, злаки, сушені овочі та фрукти, ягоди, і навіть жолуді та горіхи. Подекуди траплялися продукти з молоком — звісно, безлактозним. А м’ясо можна було побачити лише у окремо виділеній категорії.

Всі футуристичні студентські розробки – теж вегетаріанські, зазначає Дуфіна.

Серед нових продуктів фахівець виділяє spire – італійський веганський снек на основі спіруліни, гороху та рисового борошна.

Або Cheese it! Це харчова суміш на основі молотих кеш’ю (60%), агару, картопляного крохмалю, дріжджів, солі та лимонної кислоти. При змішуванні цієї суміші та аквафаби виготовляється веганський сир.

Сама аквафаба – це відвар, що лишається після варки нуту чи інших бобових – ще один дуже веганський і модний інгредієнт, яким замінюють яйця у стравах.

«Все дуже технологічно і абсолютно натурально», — говорить Дуфіна.

Навіть м’ясо, здавалося б справжнє, виявилося вегетаріанським. «Спробувала соєвий замінник і не одразу навіть зрозуміла, що це не справжнє м’ясо. Текстура, соус та спеції роблять свою справу», — зізнається експерт.

При цьому вона додає, що у раціоні майбутнього є місце і десертам. Вони теж веганські – шоколадний мус із аквафабою та фруктово-ягідними соусами або гарячий шоколад з жолудями.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yizheyu-majbutnoho-stane-vehanskyj-syr-ta-sneky-zi-spirulinoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати