Tempo950x100

Tempo300x100

Юлія Порошенко назвала 13 стартапів-фіналістів MHP акселератора

Юлія Порошенко назвала 13 стартапів-фіналістів MHP акселератора

Співзасновниця проекту AgroHub і керівник корпоративного MHP Accelerator Юлія Порошенко назвала 13 стартапів, які пройшли у фінал конкурсу аграрних стартапів, пише liga.net.

“Після 11 годин обговорень ми відібрали 13 команд у фінал MHP Accelerator. Найдивовижніше, що 2х команд – переможців не існувало до нашого експериментального Idea Garage, де ми озвучили завдання холдингу 150 талановитим хлопцям. Там же були сформовані команди, згенеровані за допомогою менторів МХП ідеї. За місяць до фіналу хлопці зробили прототипи продуктів і були відібрані у фінал у нелегкій боротьбі з вже існуючими компаніями”, – написала Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

У фінал проходять 13 проектів:
1. AeroDrone – безпілотні літаки для захисту рослин в промислових масштабах.
2. AgroLact – агробіотехнологія праймування (обробки) насіння злаків для підвищення стресостійкості і врожайності.
3. BIODrum – автоматизований комплекс із вирощування мікроводоростей (хлорели) для подальшого використання як добавки в корм тварин і птахів, а також утилізації вуглекислого газу з переробкою суспензії на біопаливо.
4. Graintrack – CTRM для управління бізнес-процесами зернотрейдерів: контрагентами, угодами, товарними і фінансовими потоками.
5. Hideez – рішення для безконтактної ідентифікації особистості в ІТ-сервіси та системах контролю фізичного доступу.

6. METEOTREK – IoT-продукт для моніторингу погодних умов, планування технологічних операцій в агровиробництві та моделювання ризиків виникнення захворювань рослин.
7. Peoplemeter MHP – “Смарт-килимок” для віддаленого контролю кількості товарів на полиці в магазині, температури і вологості середовища, в якому товар перебуває, а також статистики та контролю на точках продажу товарів.
8. Profeed – комплексна система контролю та керування процесом годівлі тварин на м’ясо-молочних фермах, допомагає фермерам оптимізувати бізнес-процеси і раціонально використовувати корм, який споживають тварини.
9. Sovtes – РЅааЅ-рішення для вигідного управління вантажоперевезеннями. Sovtes забезпечує замовникам транспортних послуг перевізникам швидке взаємодія.
10. Детектор здоров’я – пристрій, що визначає гігієнічний стан рук персоналу перед проходженням у виробничі приміщення.
11. Моніторинг полів – програмне забезпечення на базі штучного інтелекту, що дозволяє на основі інформації з дронов і систем датчиків ідентифікувати захворювання сільськогосподарських рослин.
12. Сонце в курнику – система модульних сонячних електростанцій на дахах виробничих будівель в агропромисловому секторі та інших галузях.
13. MobiMill – компанія з розробки software і hardware-рішень, в тому числі для діджиталізації бізнес-процесів у рослинництві.

За словами Юлії Порошенко, 2 квітня для резидентів акселератора почнеться двомісячна акселеративна програма.

Нагадаємо, в кінці 2017 року співзасновники проекту Tech Radar Юлія Порошенко і Максим Бахматов разом з агрохолдингом Миронівський Хлібопродукт Юрія Косюка запустили акселератор аграрних інновацій. У конкурсі міг взяти участь будь-який бажаючий стартапер, у якого є ідея або прототип технологічного рішення для семи напрямків в АПК: агробіотехнології, діджіталізація в агросекторі, торговельні майданчики, автоматизація промислових процесів, енергоефективність, корпоративне управління, інновації кінцевої продукції.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yuliya-poroshenko-nazvala-13-startapiv-finalistiv-mhp-akseleratora
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати