Tempo950x100

Tempo300x100

Юрій Андрієвський: “Я не прагну купити собі новий “мерседес”, я краще куплю собі новий верстат”

Юрій Андрієвський: “Я не прагну купити собі новий “мерседес”, я краще куплю собі новий верстат”

Розкажіть про особливості роботи “Креатив-Агромаш”.

Ми проектуємо і реалізовуємо наші проекти. На жаль, ми не можемо так, як наші сусіди по ринку: взяти шматок заліза і продати, ми його ще й монтуємо. А оскільки ми його монтуємо, то для нас дуже важливо, де і на чому відбуваються ці роботи. У нас є досвід роботи з “Нібулон”, ми будували їм 2 об’єкти, заливали фундаменти і дуже уважно ​​підходимо до кожного замовника. Тому я скликав принципово проектну групу, яка проектує і фундаменти, і силос, відповідно, ми повністю контролюємо весь процес: я не залежу від фундаменту, від непрофесійних суміжників – позаяк в галузі дійсно відчувається кадровий “голод”. Люди їдуть за кордон і ми намагаємося зупинити їх зарплатами.

Які замовники є вашою цільовою аудиторією?

Ми ставимо акценти на фермерські елеватори, це досить велика царина і фермери часто не мають тих ресурсів і тих фахівців, які можуть організувати їм подібне будівництво. Фермерам простіше показати ділянку: ось вам гроші, беріть проектуйте, будуйте і відповідайте за це. На цьому наша компанія і виграє. Ми можемо чітко розрахувати вартість всього об’єкту “під ключ” за тонну зберігання. А більшість наших конкурентів цього не можуть – вони бочку виготовили і продали. З іншого боку, у них завжди є можливість ухилитися від відповіді на питання: “А чому вона впала?” (Адже ні для кого не секрет, що вони падають).

[[{“fid”:”275708″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“4”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”4″}}]]

Уявіть собі, що керівник невеликої компанії заборонив олігархам експлуатувати мільярдний завод.

Чи є досвід роботи з кооперативами?

У нас досить молода компанія, нам всього два роки, зараз, здебільшого, співпрацюємо з фермерськими господарствами, але в перспективі, звичайно, співпраця з кооперативами. До цього я керував Феодосійським метзаводом. На жаль, втратили ми Крим і втратили ми завод. Крим, може, і повернеться, але завод, швидше за все, втрачено безповоротно. Виробничі потужності розібрали; промислові приміщення здали по периметру під СТО, мийки; побудували супермаркет; 5-поверховий готель здали в оренду – земля в центрі Феодосії завжди була цінною. До окупації було сплановане рейдерське захоплення. Зараз юридично ми перереєстрували завод на нашу базу в Кременчуці, йде “суддівська метушня” з рейдерами. Заводу було більше 60 років, зараз довелося починати з нуля. У нас немає закордонних інвесторів, немає кредитів у банку, ми інвестуємо власні гроші, не їздимо на Мальдіви – ми розвиваємо свою базу.

Що потрібно для ефективної експлуатації елеватора?

Для ефективної роботи елеватора необхідно чітко дотримуватися інструкції з експлуатації. У зв’язку з тим, що ми самі монтуємо конструкції, в інструкціях з монтажу необхідності немає, а із експлуатації так – не можна без санкцій нічого свердлити, змінювати, наша компанія здійснює повну технічну підтримку, якщо у замовника є зауваження або побажання, ми все враховуємо. Наприклад, в Коростені ми робили великий завод, проектантами замовника була допущена помилка, ми виявили її і заборонили експлуатацію силосу. Уявіть собі, що керівник невеликої компанії заборонив олігархам експлуатувати мільярдний завод. І вони зупинили роботу, прийняли наше рішення, ми розробили проект на посилення, під нашим технаглядом було проведено посилення силосів – зараз конструкції в порядку, повністю експлуатуються.

[[{“fid”:”275712″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“5”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”5″}}]]

Зараз ми ведемо переговори з Угорщиною на будівництво 30 резервуарів для зберігання концентрату яблучного соку, наша технологія підходить. 

Як розподілена географія ваших замовлень?

Компанія знаходиться в Кременчуці, останній об’єкт, який ми зараз будуємо в 15 км від міста – завод посівного матеріалу “Рост Агро”, що спеціалізується на елітних гібридах кукурудзи, які експортуються за кордон, у них 21 силос. Серед наших замовників Коростенський завод МДФ, трикотажна фабрика “Giulia”, фермерське зерносховище на 6 тис тонн в Кропивницькій області, фермерське зерносховище в Світловодську на 2 тис тонн. Крім того, компанія постійно отримує закордонні заявки з Росії, Казахстану, Молдови. Зараз ми ведемо переговори з Угорщиною на будівництво 30 резервуарів для зберігання концентрату яблучного соку, наша технологія підходить. Також ми спроектували пелетні силоси, оскільки пелетна тема в Україні буде активно розвиватися, і поки ми єдині, хто може це робити: ми розробили систему переміщення цієї маси, є лекало проекту і є маса замовлень, ведуться переговори. І, ймовірно, зернова тематика піде на другий план, конкурувати з величезними компаніями нам складно, ми не прагнемо до великих розмірів, наш колектив складається з 40 осіб, і навіть із замовленнями на невеликі об’єкти, компанія все одно буде розвиватися. Основне завдання: оснащуватися, оснащуватися, оснащуватися. Я не прагну купити собі новий мерседес, я краще куплю собі новий верстат.

Довідково.

Група компаній «Креатив Лайн», до складу якої входить “Креатив-Агромаш”, пропонує будівництво елеваторних комплексів і біогазових реакторів будь-якої складності «під ключ».  Виробництво знаходиться в місті Кременчук, Полтавська область, Україна. Спеціалізується на виробництві силосів і резервуарів за німецькою технологією LIPP-СИСТЕМ, а також на виробництві легких сталевих конструкцій ЛСТК.

Дар’я Анастасьєва

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yurij-andriyevskyj-ya-ne-prahnu-kupyty-sobi-novyj-mersedes-ya-krashche-kuplyu-sobi-novyj-verstat
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати