Tempo950x100

Tempo300x100

Юрій Косюк має намір купити польську компанію

Юрій Косюк має намір купити польську компанію

Компанія «Миронівський хлібопродукт» (МХП) українського бізнесмена Юрія Косюка має намір підкорити польський ринок. Про це повідомляє hyser.com.ua.

Першим кроком на шляху до досягнення цієї мети повинна стати купівля місцевої компанії Exdrob.

Варто відзначити, що останнім часом Exdrob є збитковою. Тим не менш, Управління захисту конкуренції та споживачів Польщі отримало заявку від кіпрської фірми Roftan Holding», яка належить «Миронівському хлібопродукту». Компанія просить дозволу на купівлю Exdrob.

Примітно, що нещодавно представники МХП відзначали, що аграрний холдинг зацікавлений в покупці третього заводу в ЄС. Головним товаром компанії Косюка на європейському ринку є напівтуші охолоджені курей. Зараз їх переробляють на двох підприємствах МХП в Європі — в Нідерландах і Словаччині.

Зазначимо, що з початку 2017 року МХП отримав 942 млн грн з державного бюджету в якості дотацій (41% від усіх виплачених дотацій). Тільки в липні «Миронівському хлібопродукту» виплатили 132 млн грн, притому всього за цей місяць аграрії отримали 400 млн грн дотацій.

Юрій Косюк каже, що його компанія отримує дотації чесним шляхом і це ніяк не пов’язано з тим, що він раніше працював в Адміністрації президента.

Відзначимо, що власник «Миронівського хлібопродукту» Юрій Косюк в 2014 році працював заступником глави АП. У минулому році він розташувався на 5 сходинці у рейтингу українського Forbes. Стан агарного бізнесмена оцінюють в 1 млрд доларів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yurij-kosyuk-maye-namir-kupyty-polsku-kompaniyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати