Tempo950x100

Tempo300x100

Юрій Косюк запропонував, як покращити систему розподілу дотацій

Юрій Косюк запропонував, як покращити систему розподілу дотацій

Про це голова правління агрохолдингу “Миронівський хлібопродукт” Юрій Косюк написав в колонці на ЕП.

За словами Косюка, зараз дуже багато маніпуляцій з приводу дотацій. На його думку, система діє за принципом “плати більше податків – отримуй більше підтримки” і маніпулюють на цій темі переважно ті, хто хочуть від держави отримувати багато, а сплачувати податки не хочуть.

“Нещодавно Державна фіскальна служба оприлюднила список 100 найбільших платників податків в Україні за минулий рік. Серед них є лише дві компанії з аграрної галузі і обидві входять в структуру холдингу МХП. Аграрний сектор у структурі ВВП України становить 11-13%, а серед усіх аграрних  компаній знайшлось лише дві, які увійшли в цей список”, – зазначив Косюк.

“Однак, я оптиміст. Я вірю, що прийде той час, коли платити податки будуть усі без винятку, а принцип розподілу держдотацій “більше плати державі або інвестуй в галузь – більше отримуй підтримки” витягне з “тіні” бізнес”, – додав він.

Голова МХП запропонував на державному рівні розробити окрему бюджетну програму із спрощеною процедурою участі для середніх та малих сільгоспвиробників, яка може стати для них великим поштовхом.

“МХП завжди підтримував неупереджений підхід до надання державної підтримки сільгоспвиробників будь-якої форми власності та організаційної структури, незалежно від розмірів таких підприємств”, – резюмував Косюк.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yurij-kosyuk-zaproponuvav-yak-pokrashchyty-systemu-rozpodilu-dotacij
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати