Tempo950x100

Tempo300x100

З чого будемо варити борщ: українські фермери не хочуть вирощувати моркву і буряк

З чого будемо варити борщ: українські фермери не хочуть вирощувати моркву і буряк

У цьому році українські фермери скоротили виробництво моркви і буряків. Причиною цього стало суттєве зменшення площ під цими коренеплодами, пише hyser.com.ua.

При цьому, незважаючи на стабільно млявий попит з боку українських споживачів, пропонують ці овочі вдвічі дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Так, за даними експертів проекту АПК-Інформ, на даний момент кілограм моркви українські фермери продають по 3,4-4 гривні. Для порівняння, в цей же час минулого року морква коштувала від 1,5 гривень за кілограм. Подібна ситуація і з буряком. Якщо в минулому році цей овоч продавали по 2 гривні за кілограм, то зараз його пропонують за 2,5-5 грн/кг.

Аналітики ринку кажуть, що така цінова ситуація в цьому році пов’язана з істотним скороченням посівних площ під цими культурами. Так, у порівнянні з минулорічними результатами валовий збір моркви і буряка в цьому році знизився на 6-7%.

Фахівці кажуть, що українські фермери не хочуть вирощувати ці овочі, так як вважають їх просто нерентабельними.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/z-choho-budemo-varyty-borshch-ukrayinski-fermery-ne-hochut-vyroshchuvaty-morkvu-i-buryak
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати