Tempo950x100

Tempo300x100

З наступного року земельні податки знизяться

З наступного року земельні податки знизяться

Про це повідомив Андрій Мартин, землевпорядник і фахівець в області оцінки земель, передає «Бізнес. Цензор».

За його словами, НГО в Південних областях і Поліссі зменшиться, а в Центральному регіоні – дещо виросте. Це трохи неприємно для землевласників, але не повинно вплинути на орендну плату за користування землею, тому що НГО та орендна плата пов’язані опосередковано. Якщо ж говорити про податки, то вони пропорційно зменшаться.

У 2018 році НГО сільгоспземель змінюватися не буде, тому що коефіцієнт індексації вже встановлено на рівні одиниці.

В цілому ж, ініціатива Кабміну про проведення нормативної грошової оцінки сільгоспземель в Україні, згідно з якою вже 31 серпня можна буде отримувати дані НГО в режимі онлайн, може принести аграріям і пайовикам деякі переваги.

По-перше, це економія часу на отримання інформації про вартість ріллі, яку зараз можна дізнатися лише отримавши виписку з Держгеокадастру.

По-друге, передбачається, що зникне можливість занижувати суму сплати податків або орендної плати за державну ріллю або приватні паї.

Держава отримає базу для нарахування податків з більш точною оцінкою ділянок, а землевласники – коректну оцінку своєї ділянки. Власники паїв, в свою чергу, зможуть формувати більш точну плату за оренду землі.

Нагадаємо, 7 лютого 2018 року Кабмін прийняв постанову про проведення всеукраїнської нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення. В кінці квітня у Міністерстві аграрної політики і продовольства заявили, що показники НГО стануть доступними для всіх онлайн.

Всеукраїнська НГО земель повинна закінчиться 31 серпня 2018 року.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/z-nastupnoho-roku-zemelni-podatky-znyzyatsya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати