Tempo950x100

Tempo300x100

З початку липня подорожчало більшість соціальних продуктів

З початку липня подорожчало більшість соціальних продуктів

За перші 20 днів  скасування державного регулювання цін на соціальні продукти подорожчали 14 найменувань зі списку 23-х соціальних продуктів харчування. Про це на своїй сторінці у Facebook написав експерт Олексій Дорошенко, передає УНН.

“За даними Держстату, за останні двадцять днів зросли ціни на м’ясо та вироби з них: курячу тушку – 3,8 грн, сало – 2,1 грн, яловичину та варену ковбасу – на 1,5 грн, свинину – на 1,3 грн. На сьогодні середня ціна курячої тушки становить 49,3 грн за кг, сала – 47 грн за кг, яловичини – 105,7 грн за кг, “соціальної” вареної ковбаси – 68,2 грн за кг, свинини – 98,4 грн за кг.

Стабільні ціни залишились на “соціальний” хліб, що не може не радувати пересічних українців”, – зазначив він.

О.Дорошенко також відзначив здешевлення капусти на 3,5 грн, буряка – на 2,2 грн, курячих яєць – на 2 грн, картоплі – на 1,7 грн, гречки – на 1 грн, моркви – на 80 копійок.

“А ось цибуля, навпаки, подорожчала на 70 копійок. Відтепер, капуста у середньому коштує 13,2 грн за кг, буряк – 7 грн за кг, курячі яйця – 9,9 грн за десяток, картопля – 8,4 грн за кг, гречка – 24,1 грн за кг, морква – 13,5 грн за кг, цибуля – 11,8 грн за кг”, – додав він.

Нагадаємо, КМУ скасував державне регулювання цін на соціальні продукти. 

Йдеться, зокрема, про борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметана, масло вершкове, олія соняшникова, яйця курячі.

За прогнозами нардепа С.Тригубенка, рішення Кабінету міністрів щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування призведе до підвищення цін, падіння купівельної спроможності населення з одночасним подальшим зростанням соціальної напруги в суспільстві.

Додамо, що за підсумками першого кварталу 2017 року подорожчало майже 80% усіх соціальних продуктів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/z-pochatku-lypnya-podorozhchalo-bilshist-socialnyh-produktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати