З українськими яйцями все нормально: Латвія не виявила сальмонелу за повторної перевірки

З українськими яйцями все нормально: Латвія не виявила сальмонелу за повторної перевірки

Про це Українськім Новинам повідомив виконавчий директор асоціації Сергій Карпенко.

“Тих зразків, які було відібрано при імпорті нашої продукції до Латвії, зробили повторні дослідження і не виявили там сальмонели”, – сказав він.

При цьому Карпенко пояснив, що відповідне повідомлення вже було направлено через систему RASFF (Європейська система швидкого сповіщення про харчові продукти і корми) до Європейської Комісії, однак, за даними латвійської сторони, вони вже не можуть його відкликати.

Виконавчий директор заявив, що повторну перевірку Латвія проводила як у приватній, так і в державній лабораторіях і не виявила сальмонели.

Він підкреслив, що мова йде саме про яєчні продукти, а в експортованих до Латвії яйцях сальмонелу ніколи не знаходили.

Карпенко зазначив, що зараз єдиною компанією, що поставляє яєчні продукти в Латвію, є великий виробник яєчної продукції компанія “Овостар Юніон” (Київ).

З його слів, компанія документально підтвердила асоціації, що також повторно досліджувала відправлені зразки і не виявила сальмонели.

Зазначається, що більшість закуповуваного Латвією яєчного продукту перенаправляється на інші ринки ЄС.

За інформацією асоціації, зараз частка експорту яєць із України до Латвії становить 8%, яєчних продуктів – 20%.

Нагадаємо, Міністерство землеробства Латвії закликало Єврокомісію суворо стежити за українськими виробниками яєць, щоб уберегти латвійських споживачів від сальмонели.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/z-ukrayinskymy-yajcyamy-vse-normalno-latviya-ne-vyyavyla-salmonelu-za-povtornoyi-perevirky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати