Tempo950x100

Tempo300x100

За два роки уряд поновить спроби відкрити ринок землі через неспроможність повернути кредити МВФ

За два роки уряд поновить спроби відкрити ринок землі через неспроможність повернути кредити МВФ

Тоді примарною стане доля українських сіл, адже агрохолдингам не потрібна значна кількість працівників.

Про це «ВВ» повідомив політичний експерт Олексій Якубін.

Експерт зазначив, що на запуск повноцінного ринку землі знадобиться не один рік.

«На початках потрібно визначити правила гри і сформувати відповідні інституції, які після інвентаризації землі й створення земельного банку стежитимуть за використанням наділів та їх станом. Тільки після цього можна переходити до оцінки землі залежно від її розташування у тому чи іншому регіоні, родючості тощо», – розповів Якубін.

Олексій Якубін переконаний, що влада врешті-решт продовжить дію мораторію на продаж земель сільгосппризначення. Однак це нітрохи не означає, що уряд та провладна більшість дослухалися думки громадськості.  

«Просто суспільні настрої співпали з інтересами агрохолдингів, які побоюються, що після того, як дадуть старт продажу землі, їх дуже швидко витіснять світові аграрні корпорації, такі як Monsanto, зі значно більшими бюджетами», – пояснив він.

Експерт не виключає, що за два роки уряд поновить спроби відкрити ринок землі через неспроможність повернути кредити МВФ.

«Наступного року, за різними оцінками, нам потрібно буде виплатити 4-6 млрд доларів, а в 2019-му ця сума буде близько 15-20 млрд доларів. Якщо в нас бракуватиме грошей та золотовалютних резервів, міжнародні фінансові інституції вимагатимуть розпочати продаж землі. Раніше за таким сценарієм Грецію змусили продавати острови, які перебували в державній власності», – підсумував Якубін.

Нагадаємо, 1 січня 2018 року спливає термін мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/za-dva-roky-uryad-ponovyt-sproby-vidkryty-rynok-zemli-cherez-nespromozhnist-povernuty-kredyty-mvf
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати