Tempo950x100

Tempo300x100

За хабар $6 тисяч вінницький прокурор обіцяв вирішити проблему фермера

За хабар $6 тисяч вінницький прокурор обіцяв вирішити проблему фермера

Вінницький міський суд визнав винними заступника прокурора Вінницької області Олександра Попеско, місцевого адвоката Валерія Сувалова і мешканця Вінниці Вадима Кабішева за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України («Одержання неправомірної вигоди») і призначив покарання у вигляді штрафу 25,5 тис. грн кожному.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 4 грудня 2018 року.

За даними досудового розслідування на прокурора Попеско через посередника вийшов голова фермерського господарства «Корделівка», оскільки проти останнього слідчий відділ калинівського відділу поліції відкрив кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки. Знайомий прокурора запевнив фермера, що Попеско може вплинути, щоб закрили вказане кримінальне провадження.

Наприкінці березня 2018 року посередник зустрівся з прокурором Попеско, який у розмові підтвердив, що може вирішити справу за $5 тис. При цьому вінницький прокурор зазначив, що неправомірну вигоду необхідно передати через адвоката, замаскувавши її під винагороду за нібито надану правову допомогу. Загалом, сума договору про надання правової допомоги мала становити $6 тис., з яких $5 тис. мав отримати прокурор, решту – його посередник.

На початку квітня відбулася передача хабара двома траншами. Спочатку фермер надав адвокату $1,5 тис., а потім – $4,5 тис.

Кошти виявили співробітники Національного антикорупційного бюро України та СБУ під час обшуку гаража прокурора Попеско.

Усі троє обвинувачених у хабарництві повністю визнали свою вину і уклали з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ угоди про визнання винуватості, які передбачали покарання у вигляді штрафів. У підсумку суд затвердив угоди про винуватість.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/za-habar-6-tysyach-vinnyckyj-prokuror-obicyav-vyrishyty-problemu-fermera
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати