Tempo950x100

Tempo300x100

За отруєння бджіл хочуть ввести кримінальну відповідальність

За отруєння бджіл хочуть ввести кримінальну відповідальність

Про це повідомив заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко під час IX з’їзду Спілки пасічників України, пише agravery.com.

«Міністерство екології та природних ресурсів підтримає законопроект, який пропонується Спілкою пасічників, працюючи з депутатами, а також в стінах парламенту. Окрім того, маємо ще деякі пропозиції, наприклад, розміщення пасіки в лісах класифікувати як довготривале тимчасове місце користування, що дозволить укладати довготривалі договори оренди», — зазначає Василь Полуйко.

За його словами, що стосується законотворчих ініціатив, Міністерство екології та природних ресурсів доопрацьовує проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку і правил проведення обов’язкового страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яку може бути заподіяно довкіллю або здоров’ю людей під час зберігання та застосування пестицидів і агрохімікатів».

«Також в Мінприроди розроблено концепцію відновлення полезахисних смуг. Ідея полягає в тому, щоб полезахисна смуга, окрім захисту поля, виконувала ще й додаткові функції, наприклад — була засаджена деревами-медоносами. Мені доводилося бачити на Херсонщині приклад, коли полезахисна смуга складалася з акації, а фермери ще там підсіяли ожину», — розповідає Василь Полуйкоз.

Нагадаємо, українські бджолярі в складі Спілки пасічників України створять новий структурний підрозділ — Центр юридичної підтримки.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/za-otruyennya-bdzhil-hochut-vvesty-kryminalnu-vidpovidalnist
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати