Tempo950x100

Tempo300x100

За право користуватися земельною ділянкою аграрій запропонував орендну ставку, у 14,5 разів вищу за стартову

За право користуватися земельною ділянкою аграрій запропонував орендну ставку, у 14,5 разів вищу за стартову

За повідомленням Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, днями під час земельного аукціону, організованого Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, за право орендувати 14 га землі для ведення товарного сільгоспвиробництва у Голопристанському районі переможець торгів запропонував орендну ставку у розмірі 116,04% від нормативної грошової оцінки землі, що в 14,5 разів перевищує стартову – 8%. За користування цією земельною ділянкою аграрій сплачуватиме щороку понад 56 тис. грн.

Орендну плату, вищу за оголошену, цей же сільгоспвиробник  запропонував за інші 3 земельні ділянки. Зокрема, масив площею близько 80 га він готовий використовувати за понад 360 тис. грн. (27,64%),  10,3 га – за 43,5 тис. грн. (23,48%), майже 62,7 га – за 55,2 тис. грн. (8,48%) на рік.

Таким чином, від оренди 4 земельних ділянок до бюджетів сільських рад, на території яких вони розташовані, в сумі щороку надходитиме понад півмільйона гривень. Це майже утричі більше за початкову суму, яка складала трохи більше ніж 175 тис. гривень. Договори оренди укладені на 7 років.

Довідка.

Інформація про результати земельних торгів розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/za-pravo-korystuvatysya-zemelnoyu-dilyankoyu-ahrarij-zaproponuvav-orendnu-stavku-u-145-raziv-vyshchu-za-startovu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати