Tempo950x100

Tempo300x100

За рік тепличні томати подешевшали в 2,5 рази, виробники рятуються експортом

За рік тепличні томати подешевшали в 2,5 рази, виробники рятуються експортом

На вітчизняному ринку основна пропозиція становить томат відкритого грунту. Причому і ця пропозиція є надлишковою, адже до збору врожаю приступили практично у всіх регіонах.

Продавати урожай фермери готові навіть по 3 грн/кг або приблизно 0,11 $/кг

Фактично у виробників тепличної продукції немає інших варіантів, крім як експортувати. Щоб стимулювати зарубіжний попит, вони змушені вдаватися до знижок. Тому за один тільки минулий тиждень томат подешевшав приблизно на 40%. Станом на 29 липня комбінати відвантажували продукцію по 6-8 грн/кг.

Якщо порівняти з минулим роком, то зараз тепличні томати продають в 2,5 рази дешевше. При цьому виробники побоюються ще більшого зниження цін на свої овочі.

До речі, за перше півріччя 2018 р. експорт українських томатів склав 3,6 тис. т., Це на 26% менше, ніж за аналогічний період минулого року. У доларовому вираженні експорт в порівнянні з торішнім знизився лише на 13%, до $4,8 млн.

В цілому ж Україна залишається нетто-імпортером тепличних овочів в зимовий період, і зазвичай різко збільшує їх експорт в період з квітня по листопад.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/za-rik-teplychni-tomaty-podeshevshaly-v-25-razy-vyrobnyky-ryatuyutsya-eksportom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати