Tempo950x100

Tempo300x100

За збір ягід фермерам доведеться платити вдвічі більше

За збір ягід фермерам доведеться платити вдвічі більше

 Таким прогнозом в ефірі UA:ПЕРШИЙ поділилася Ірина Кухтіна, президент Асоціації «Ягідництво України», пише agroday.com.ua.

«Робоча сила – велика проблема на ринку ягід, — розповідає фахівець. — Ягідний бізнес специфічний тим, що на гектар необхідна велика кількість людей. Для збору полуниці, приміром, потрібно від 15 до 20 осіб».

Торік в середньому на руки отримували 350 грн в день. Багато що залежало від обсягу робіт. Але були розцінки і по 200-300 грн/день.

Як розповідає Кухтіна, у більшості випадків, фермери платять за кілограми зібраних ягід. Деякі мотивують: якщо збираєш понад 100-150 кг в день – отримуєш більше.

Все ж, з робочими руками постійний дефіцит. Багато їдуть на заробітки в Польщу або інші країни. Але навіть там скаржаться на нестачу сезонних робітників.

Щоб залучити побільше збирачів ягід з України в Польщі посилили соцзахист і ввели договір про допомогу на час збору врожаю.

Одначе частина українців намагається виїхати на заробітки в Польщу, не отримавши необхідного дозволу. Їх тисячами загортають на кордоні.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/za-zbir-yahid-fermeram-dovedetsya-platyty-vdvichi-bilshe
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати