Tempo950x100

Tempo300x100

Заблокована трибуна та крики”ганьба”: Рада розглядає земельні питання

Заблокована трибуна та крики”ганьба”: Рада розглядає земельні питання

Про початок розгляду заявив спікер парламенту Дмитро Разумков, передає УНН.

“Переходимо до питань порядку денного”, – зазначив Разумков.

Цю заяву нардепи з опозиційних фракцій зустріли криками “Ганьба!”.

Це відбулось після перерви в ранковому засідання Ради, яка, замість 30 хвилин, тривала майже дві години, і навіть після його заклику до нардепів зайняти свої місця, консультації з окремими парламентарями продовжувались уже біля президії.

Утім, як заявив Разумков, під час зустрічі з головами фракцій було досягнуто домовленості, що всі виступи будуть здійснюватись з трибуни.

Примітно, що розгляд законопроектів розпочався, не дивлячись на те, що проти виступили фракції “Батьківщина” і “ОПЗЖ”, які й раніше відмовлялись підтримувати запровадження вільного ринку землі, також проти запропонованих монобільшістю змін виступили нардепи з “Європейської солідарності”, які розкритикували норми про можливість продажу землі іноземцям, обмеження володіння землею на рівні 200 тис. га. Окрім того, під час дискусії, відмовились голосувати “за” й представники фракції “Голос”.

Також немає одностайної підтримки законопроекту у фракції СН. Зокрема, представник уряду в парламенті Ірина Верещук назвала законопроект “сирим” і невартим голосування.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zablokovana-trybuna-ta-krykyhanba-rada-rozhlyadaye-zemelni-pytannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати