Tempo950x100

Tempo300x100

Загальна потужність портової перевалки зернових до 2020 року зросте до 100 млн тонн

Загальна потужність портової перевалки зернових до 2020 року зросте до 100 млн тонн

Водночас, успішне досягнення спільної мети із забезпечення глобальної продовольчої безпеки потребує не тільки стратегічного середньострокового планування розвитку світового сільського господарства, але й швидкого та ефективного спільного реагування на поточні ринкові виклики.

Система інформаційного забезпечення ринків сільськогосподарської продукції (AMIS), безумовно, є однією з провідних інституцій в напрямку поліпшення координації спільних політичних заходів в періоди кризи.

Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час Дванадцятої сесії Форуму швидкого реагування Інформаційної системи аграрного ринку (AMIS) Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних націй (FAO), яка 13 листопада відбулася у Женеві, Швейцарія.

«Впровадження платформи AMIS забезпечило інформаційну основу для реалізації принципів прозорості та прогнозованості світового ринку зерна. Передбачуваність і прозорість стали і мають залишатися основними принципами діяльності кожного уряду, кожного гравця на ринку зернових. Адже сталий розвиток зернового сектору та забезпечення світової продовольчої безпеки неможливо уявити без формування середньострокових майбутніх прогнозів та розуміння цілей і завдань, вирішення яких необхідні для їх досягнення», – прокоментувала Олена Ковальова.

За словами заступника Міністра, серед важливих питань для реалізації експортного потенціалу України  – ресурсне та матеріальне забезпечення виробництва, вирішення питань, пов’язаних з «вузькими» місцями поточної логістики зернового ринку, подальший розвиток інфраструктури зберігання і обробки зерна.

Україна для покращення ситуації в сфері логістики працює над залученням інвестицій, зокрема, у залізничну інфраструктуру в частині рухомого складу та у розвиток альтернативних транспортних артерій. Наприклад, у розвиток річкового транспорту, потенціал якого майже не розкрито.

«Дуже активно зараз розвивається портова інфраструктура. Проекти реалізовуються як за рахунок коштів приватних інвесторів, так і за рахунок державно-приватного партнерства. За умови реалізації цих проектів загальна потужність портової перевалки до 2020 року зросте до 100 млн тонн, що є профіцитним показником з огляду на прогнози українського виробництва», – повідомила заступник Міністра.

Довідка:
Система інформаційного забезпечення ринків сільськогосподарської продукції (AMIS) є міжвідомчою платформою (створена за ініціативою Міністрів сільського господарства країн «Великої двадцятки») щодо підвищення прозорості інформації про ринки продовольчих товарів і поліпшення координації політичних заходів в період кризи. До її складу входять основні країни-виробники та країни-споживачі таких продовольчих культур, як: пшениця, кукурудза, рис і соя.

Система спрямована на збір, аналіз та розповсюдження наступної інформації: про національні та міжнародні ринки сільськогосподарської продукції; політику розвитку сільського господарства та сільської місцевості; міжнародні ринкові умови; потенціал країн-виробників сільськогосподарської продукції.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zahalna-potuzhnist-portovoyi-perevalky-zernovyh-do-2020-roku-zroste-do-100-mln-tonn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати