Tempo950x100

Tempo300x100

Захищаємо правильно: основні правила використання ЗЗР

Захищаємо правильно: основні правила використання ЗЗР

І це правильно: від того, наскільки ефективно буде спланований майбутній сезон, залежить кінцевий успіх  агробізнесу. У цих умовах важливо звернути увагу не лише на те, що посіяти, а й як і чим захистити свій майбутній урожай. Про те, як отримати максимальну ефективність у процесі використання засобів захисту рослин і мікродобрив,   розповів керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР групи компаній UKRAVIT Олександр Мигловець, пише AgroNews.ua

Експерт зазначає, що сам по собі препарат – це 50% гарантії успіху, інша частина безпосередньо залежить від багатьох факторів: гідро-термічних умов, ґрунтів, способу та часу застосування, норм витрати тощо.

«Така робота повинна бути комплексною. При її проведенні слід звертати увагу на час внесення препарату, техніку, яка для цього застосовується, і, безпосередньо, сам препарат. При недотриманні цих вимог аграрій може зіткнутися з такими негативними наслідками як фітотоксичність, післядія на наступні культури у сівозміні, забруднення ґрунту і, власне, низька технічна ефективність самого препарату», – зазначає Олександр Мигловець.

Аграрій повинен чітко знати особливості препарату, яким він користується. Сюди входить час внесення, норми, можливості по змішуванню з іншими препаратами, механізм дії ЗЗР.

Основним важливим фактором при застосуванні ЗЗР є погодні умови. Так, сильний вітер здатний зносити з посівів деяку частину препарату, що може негативно відобразитися на сусідніх культурах, а висока температура повітря при низькій відносній вологості сприятиме швидкому випаровуванні його з поверхні.

«Рекомендована температура при проведенні процесу обприскування ЗЗР – не більше 25 градусів за Цельсієм. Отже, не варто застосовувати препарати в полудень, коли температура повітря в полі, в літній період, може сягати понад +45 градусів», – пояснює Олександр Мигловець.

При цьому він підкреслює, що зупинивши свій вибір на препаратах Компанії UKRAVIT, аграрії отримують безкоштовну консультаційну підтримку щодо правил використання ЗЗР та мікродобрив у посівах тих чи інших сільгоспкультур від технічних експертів на усій території нашої країни.

«Ми зацікавлені в тому, щоб наша продукція використовувалася грамотно, приносячи максимальний економічний ефект аграрію, захищаючи та збільшуючи його урожай», – підкреслив Олександр Мигловець.

Перегляди: 19
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zahyshchayemo-pravylno-osnovni-pravyla-vykorystannya-zzr
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати