Tempo950x100

Tempo300x100

Захищаємо ріпак озимий від переростання

Захищаємо ріпак озимий від переростання

Тому вони проводять позакореневі підживлення з осені усіма необхідними елементами, застосовують ґрунтові та післясходові гербіциди, захищають посіви від шкідників, а також переймаються фунгіцидним контролем: адже окрім захисту від небезпечних збудників хвороб, окремі препарати мають додатково рістрегулюючу функцію, що є важливим для входження ріпака на перезимівлю в оптимальній фазі. 

«Осіннє внесення фунгіцидів має велике значення у технології вирощування ріпака озимого, – підтверджує керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець. – Фунгіцидна обробка у відповідні фази не лише контролює широкий спектр захворювань, а й сприяє формуванню невеликих рослин із пласкою розеткою листків, запобігає видовженню кореневої шийки і надмірному підняттю точки росту над поверхнею ґрунту, допомагає кращому розвитку кореневої системи та глибшому проникненню її у ґрунт. В комплексі це суттєво знижує ризик вимерзання ріпака, що прямо впливає густоту стояння після перезимівлі та на врожайність культури».

Читайте також: Контроль падалиці зернових культур в посівах озимого ріпака

Тому експерт обов’язково рекомендує застосовувати високоефективний фунгіцид із рістрегулюючими властивостями Унікаль (тебуконазол, 250 г/л). Він швидко проникає в рослину і контролює такі небезпечні захворювання ріпака, як фомоз, борошниста роса, альтернаріоз, циліндроспороз. Фунгіцид забезпечує одночасно чітко виражений «стоп-ефект» і пролонговану захисну дію й при цьому знижує висоту рослин, уповільнює ріст вегетативної маси та сприяє інтенсивному розвитку кореневої системи культури.

[[{“fid”:”658604″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Читайте також: Чисте поле – запорука врожайності: захищаємо озимий ріпак на ранніх стадіях розвитку

За ранніх же строків посіву, а також за значного переростання рослин Олександр Мигловець радить додавати до препарату Унікаль регулятор росту Берегиня (хлормекват-хлорид, 700 г/л). Він запобігає переростанню рослин ріпака в осінній період, покращує перезимівлю, а також сприяє додатковому утворенню бічних пагонів. Препарат активно засвоюється як через листя, так і через кореневу систему і вже за годину після внесення не змивається дощем, тож є економічно вигідним рішенням для догляду за ріпаком. Бакова суміш Берегиня + Унікаль надійно захистить ваші посіви від грибкових захворювань і забезпечить оптимальну архітектоніку рослин для успішної перезимівлі.

[[{“fid”:”658607″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:

ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.

Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zahyshchayemo-ripak-ozymyj-vid-pererostannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати