Tempo950x100

Tempo300x100

Законопроект про ринок землі буде подано до парламенту в лютому-березні 2018 р

Законопроект про ринок землі буде подано до парламенту в лютому-березні 2018 р

Законопроект про обіг земель сільгосппризначення, ухвалення якого необхідне для впровадження в Україні ринку землі, буде подано на розгляд парламенту в лютому-березні наступного року, вважає президент Української аграрної конфедерації (УАК), народний депутат Леонід Козаченко, пише Інтерфакс-Україна.

“У нас все готово для того, щоб на наступній сесії поставити це питання (ринку землі – ред.) на розгляд парламенту. Узгоджені практично всі головні питання. Більшість представників громадськості та депутати підтримують ці пропозиції”, – сказав він під час Українського бізнес-форуму в Києві у вівторок.

За словами депутата, підготовлений документ надає першочергове право на купівлю землі фермеру, який працює в регіоні, де розташована дільниця. При цьому продаж землі іноземцям буде заборонена мінімум на 5 років.

Л.Козаченко уточнив, що, як і передбачалося раніше, законопроект передбачатиме обмеження на концентрацію землі в одних руках в розмірі 200 га. Водночас, він зазначив, що питання, протягом якого періоду можна буде перепродувати землю після її покупки, ще обговорюється.

Як повідомлялося, Верховна Рада наприкінці жовтня 2016 роки продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, введений у 2002 році, до 2018 року. Парламент також доручив своїм комітетам і профільному міністерству протягом півроку напрацювати необхідні законопроекти.

Уряд планував зареєструвати проект закону про ринок землі восени цього року. Але поки що урядовий законопроект не подано до парламенту.

Раніше Кабмін запропонував для запуску ринку концепцію, що передбачає на першому етапі реформи можливість придбання 200 га для фізичних осіб-українців. Також пропонувалося впровадити дискримінаційний податок на перепродаж землі (50% від суми продажу земельної ділянки), що перепродується менше ніж через 3 роки після придбання.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zakonoproekt-pro-rynok-zemli-bude-podano-do-parlamentu-v-lyutomu-berezni-2018-r
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати