Tempo950x100

Tempo300x100

Закупівельні ціни ДПЗКУ і “Аграрного фонду” планують перевести в долари

Закупівельні ціни ДПЗКУ і “Аграрного фонду” планують перевести в долари

Про це йдеться в аналітичному огляді Міністерства економічного розвитку і торгівлі “Топ-100 найбільших держкомпаній в 2016 році”, пише БізнесЦензор.

Як наголошується в документі, девальвація гривні є головною перешкодою для підписання нових форвардних контрактів між держкомпаніями і місцевими агровиробниками.

Міністерство також вказує, що необхідними умовами для поліпшення корпоративного управління компаніями і запобігання випадкам шахрайства в ДПЗКУ і “Аграрний фонд” є прозорість операцій і контроль з боку професійного наглядової ради.

Крім того, ДПЗКУ має визначити бажаний рівень вертикальної інтеграції (виключно зерновий трейдинг з відповідною інфраструктурою або переробка зернових на борошно). Рівень зносу потужностей компанії для зберігання і перевалки становить 80%, що свідчить про термінову необхідність в інвестиціях.

Мінекономрозвитку також зазначає, що “Аграрний фонд” може купувати або продавати сільгосппродукцію тільки на організованому ринку (через Аграрну біржу).

“Ця платформа залишається дуже неліквідною, що призводить до появи неринкових комерційних пропозицій і неефективності спотових закупівель. Необхідно створити більш надійну систему порівняльного аналізу цін, можливо з використанням позабіржових цін, наданих промисловими консультантами, або котирувань Чиказької товарної біржі”, – йдеться в звіті.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zakupivelni-ciny-dpzku-i-ahrarnoho-fondu-planuyut-perevesty-v-dolary
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати