Tempo950x100

Tempo300x100

Закупівельні ціни на молоко в Україні, Польщі, Литві, Білорусі та Росії

Закупівельні ціни на молоко в Україні, Польщі, Литві, Білорусі та Росії

Україна, Білорусь, Росія – великі підприємства; Польща, Литва – загальна ціна відповідно до євростату. Всі тренди в перерахунку на європейські показники жиру/білка без ПДВ.

[[{“fid”:”304643″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

• Європейські закупівельні ціни на молоко (Польща, Литва) прогнозовано знижувалися (активніше в Литві). У гривневому еквіваленті через курс валют, європейські ціни, навпаки, зросли.

• Цікава ситуація в Росії, де середній рівень закупівельної ціни опускається вже третій місяць поспіль і в еквіваленті євро вже нижче серпня, тобто мінімального значення минулого року.

• Також цікавий той факт, що ціна молока у Росії за результатами лютого, напевно виявиться нижчою ніж у Польщі, що є парадоксом. Ця ситуація підтверджується і на ринку біржових товарів, де деякі російські продукти (наприклад, масло, СЦМ, сироватка) в ціновому вираженні вже можуть конкурувати на зовнішніх ринках.

• Вдалося роздобути тренд закупівельної ціни і Білорусі. У перерахунку на однакові показники жиру і білка, і одну валюту, виявилося, що вартісний рівень відповідає Україні (ферми).

• Необхідно також звернути увагу, що з урахуванням падіння ціни сирого молока в Росії (динаміка напевно продовжиться), білоруська молочка втрачає люфт, який використовувався для демпінгу на ринку РФ. Не виключено, що тренди можуть зійтися в період «великого молока».

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zakupivelni-ciny-na-moloko-v-ukrayini-polshchi-lytvi-bilorusi-ta-rosiyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати