Закупівельники збивають ціну на молоко у селян

Закупівельники збивають ціну на молоко у селян

“Виробники почали отримувати “листи щастя” від переробників про зниження закупівельних цін. Ми впевнені, що зараз немає підстав для різкого зниження цін на молоко від сільгоспвиробників. Зниження цін було б виправданим, якби продукція дешевшала на прилавках магазинів. Але моніторинг цін свідчить, що ціни на молочні продукти зберігаються на колишньому рівні”, – написав на своїй сторінці в Facebook заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Він повідомив “Стране”, що селяни втрачають доходи. Адже, тоді як молоко дешевшає, корми для худоби, навпаки, зростають у ціні. За даними Асоціації виробників молока, в січні молоко в господарствах населення приймали по 4,5 – 6,5 за літр, тоді як на великих фермах – по 9,20 – 10,20 грн.

У середньому ціни просіли на 0,17 – 0,5 грн./л в залежності від регіону та якості сировини. За даними цінового моніторингу Мінагрополітики, молоко 1 сорту, станом на 2 лютого, брали по 17,1 тис. грн./т, 2 сорту – на 5,4 тис. грн./т, що на 2% дешевше, ніж тижнем раніше. Тепер же деякі переробники хочуть збити ціни ще, як мінімум, на 40-50 коп./л.

Експерти пояснюють нинішнє зниження закупівельних цін несприятливою ситуацією для наших виробників на експортних ринках, зокрема, здешевлення сухого молока. В результаті на складах українських молокозаводів його накопичилося близько 3,3 тисяч тонн.

Нагадаємо, згідно з домовленостями з ЄС, Україна повинна відмовитися від молока другого сорту, до якого належить більшість продукції з приватних подвір’їв, вже в цьому році.

При цьому прем’єр-міністр Володимир Гройсман заспокоїв селян, заявивши, що заборони на домашнє молоко не буде. А Мінагрополітики заявило, що впровадження нових стандартів на молочну сировину переноситься на літо 2018 року, причому, влада допоможе фермерам підтягнути якість продукції.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zakupivelnyky-zbyvayut-cinu-na-moloko-u-selyan
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    23 Квітня

    Криваве зерно. ТОП-3 транснаціональні агрохолдинги, які працюють в Україні та водночас заробляють мільярди доларів в рф

    Міністра АПК Сольського підозрюють у незаконному заволодінні землею на майже 300 млн грн

    Аграрії пропонують нові ініціативи накопичення коштів для ЗСУ

    На Донеччині аграрій знайшов нерозірвану 500-кілограмову фугасну авіабомбу

    Супермаркети встановили нові ціни на курятину, свинину та яловичину

    Українські фермери почали роздавати цибулю безкоштовно

    Заморозки позбавили Україну частини врожаю ранніх яблук та кісточкових фруктів (фото)

    22 Квітня

    У квітні на понад 20% зменшились обсяги передачі зерна залізницею до Румунії та Словаччини

    В Україні створили шоколад із часником та трюфелем

    “Розвиває здатність заражати людей”: ВООЗ занепокоєна через поширення пташиного грипу

    БІЛЬШЕ НОВИН