Tempo950x100

Tempo300x100

Закупівельники збивають ціну на молоко у селян

Закупівельники збивають ціну на молоко у селян

“Виробники почали отримувати “листи щастя” від переробників про зниження закупівельних цін. Ми впевнені, що зараз немає підстав для різкого зниження цін на молоко від сільгоспвиробників. Зниження цін було б виправданим, якби продукція дешевшала на прилавках магазинів. Але моніторинг цін свідчить, що ціни на молочні продукти зберігаються на колишньому рівні”, – написав на своїй сторінці в Facebook заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Він повідомив “Стране”, що селяни втрачають доходи. Адже, тоді як молоко дешевшає, корми для худоби, навпаки, зростають у ціні. За даними Асоціації виробників молока, в січні молоко в господарствах населення приймали по 4,5 – 6,5 за літр, тоді як на великих фермах – по 9,20 – 10,20 грн.

У середньому ціни просіли на 0,17 – 0,5 грн./л в залежності від регіону та якості сировини. За даними цінового моніторингу Мінагрополітики, молоко 1 сорту, станом на 2 лютого, брали по 17,1 тис. грн./т, 2 сорту – на 5,4 тис. грн./т, що на 2% дешевше, ніж тижнем раніше. Тепер же деякі переробники хочуть збити ціни ще, як мінімум, на 40-50 коп./л.

Експерти пояснюють нинішнє зниження закупівельних цін несприятливою ситуацією для наших виробників на експортних ринках, зокрема, здешевлення сухого молока. В результаті на складах українських молокозаводів його накопичилося близько 3,3 тисяч тонн.

Нагадаємо, згідно з домовленостями з ЄС, Україна повинна відмовитися від молока другого сорту, до якого належить більшість продукції з приватних подвір’їв, вже в цьому році.

При цьому прем’єр-міністр Володимир Гройсман заспокоїв селян, заявивши, що заборони на домашнє молоко не буде. А Мінагрополітики заявило, що впровадження нових стандартів на молочну сировину переноситься на літо 2018 року, причому, влада допоможе фермерам підтягнути якість продукції.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zakupivelnyky-zbyvayut-cinu-na-moloko-u-selyan
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати