Заморожену малину можна продати в 18 разів дорожче

Заморожену малину можна продати в 18 разів дорожче

Окупність такого бізнесу залежить від наявності хороших ринків збуту, якості продукції та обсягу продажів, в середньому вкладені інвестиції повернуться через 3-5 років, передає «Мій бізнес».

Видання наводить у приклад малину. Середня ціна продажу ягоди на внутрішньому ринку на подальшу заморозку становила 15-18 грн/кг. Але якщо мати власну або кооперативну заморозку, можна отримати чисту ціну на рівні 40 грн/кг, продаючи продукцію як сировину. Отже, ціна зростає більш ніж вдвічі.

Брендована продукція, яка йде на експорт в ЄС, буде коштувати 80 грн/кг. Якщо ринок збуту — Південно-Східна Азія, ціна збільшиться до 300-350 грн/кг, що у 18 разів більше від стартової ціни.

Аналітики зазначають, що останні 2 роки в Україні спостерігається підвищення урожайності фруктів і ягід. Така тенденція продовжуватиметься, оскільки більшість виробників просто не знають, куди подіти надлишки врожаю на складах. Їх вартість знижується, а фермери намагаються збути врожай до того моменту, як він зіпсується. Це грає на руку переробникам, які при дешевизні сировини не втрачають у кінцевій вартості.

Поки заморожуванням в основному займаються великі компанії з переробки м’ясної продукції, напівфабрикатів та морозива. Головна причина в тому, що заморозка вимагає недешевого обладнання та складських приміщень для зберігання.

З іншого боку, сам процес виробництва включає нечисленні етапи і досить швидко окупається. А заморожені продукти можна зберігати на складах до 2-х років.

До речі, за останні кілька років кількість імпортної замороженої продукції на українському ринку скоротилася на 60%. При цьому експорт демонструє зростання.

З липня 2017 року по січень 2018 року Україна відправила на зовнішні ринки рекордний обсяг замороженої малини – 8,7 тис. тонн. Майже вся продукція постачалась до країн ЄС.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zamorozhenu-malynu-mozhna-prodaty-v-18-raziv-dorozhche
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Старокостянтинівський ОЕЗ почав роботу. Завод не обмежуватиметься переробкою соняшника

    Овочі та яйця подешевшали, хліб подорожчав: як змінилися ціни в Україні

    Через обмеження агроекспорту до ЄС Україна втратить понад 300 млн євро

    Польща забракувала 7,13 тонни українського морозива

    Ефективність культиватора QX2 доведена роками

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    БІЛЬШЕ НОВИН