Запашний аромат яблук

Запашний аромат яблук

Яблука – смачні, ароматні фрукти, які багаті вітамінами, мінералами, містять органічні кислоти, клітковину. Ці фруктові дерева присутні практично в кожному саду. Але для того, щоб отримати бажаний результат, необхідно правильно підібрати саджанець і забезпечити йому належний догляд.

[[{“fid”:”555022″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Вибір саджанців – найважливіше завдання!

Найлегше виростити сорти, які адаптовані під ваш регіон. Такі сорти швидше приживаються, а урожай буде більш рясним. Важливо, щоб вибраний саджанець був міцним і здоровим. Гарний саджанець має:

  • кілька гілочок у кроні, їх кількість залежить від віку. У однорічного деревця розвинені відгалуження відсутні, а у дворічного повинно бути 2-3 хороші додаткові гілочки, які зазвичай розташовуються під кутом 45-90,
  • здорову кору без наростів,
  • розгалужену міцну кореневу систему. Коріння саджанця повинні бути цілими, не пошкодженими, без найменших ознак гнилі,
  • вік 1-2 роки, саме таке деревце найкраще приживеться, буде менше боліти.

 

Підбір сорту за термінами дозрівання

Від строків достигання залежать терміни зберігання:

  • Літні сорти плодоносять в липні-серпні, а зберігаються яблука близько тижня, тому вимагають швидкої обробки.
  • Осінні сорти плодоносять в серпні-вересні, зберігаються близько місяця.
  • Плоди зимових сортів отримують у жовтні-листопаді, при оптимальних умовах зберігання не втрачають своїх властивостей кілька місяців.

 

Типи саджанців

Висоту дерев необхідно вибирати не тільки в залежності від наявної території та зручності збору врожаю, але і від висоти ґрунтових вод:

  • Сильнорослі дерева можна садити на ділянках, де грунтові води розташовуються на глибині від 3 метрів. У такому разі глибокі коріння не будуть знаходитися в стоячій воді і не будуть гнити. Виростають до 8 метрів.
  • Напівкарлик сорти можна садити в місцях, де води розташовуються глибше 2,5 метрів. Виростають дерева до 5 метрів.
  • Карликові екземпляри садять в місцях, де вода не ближче 1,5 м від поверхні. Виростають дерева до 2,5 метрів.

 

Вигідно купити саджанці яблуні можна в Agro-market. Це інтернет-магазин, де садівники та городники зможуть придбати посадковий матеріал та інвентар для своєї ділянки. Всі саджанці відрізняються високою якістю, а надійна фірмова упаковка збереже цілісність і свіжість садивного матеріалу під час транспортування. Доступні ціни, велика різноманітність сортів і грамотні рекомендації консультантів дозволять вам легко виростити розкішний сад!

 

 

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zapashnyj-aromat-yabluk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати