Tempo950x100

Tempo300x100

Запаси скорочуються: в Україні дорожчають яблука

Запаси скорочуються: в Україні дорожчають яблука

Українські садівники активно підвищують ціни на яблуко, повідомляють аналітики проекту EastFruit, посилаючись на дані власного моніторингу. При цьому фахівці проекту підкреслюють, що в першу чергу дорожчають фрукти експортної якості.

Так, за даними проекту, сьогодні ціни на яблука в залежності від сорту озвучуються виробниками в межах 10-17 грн/кг ($0,41-0,69/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Підвищувати ціни садівникам дозволяє активний попит на ці фрукти як з боку оптових компаній, так і з боку роздрібних мереж, тоді як запаси яблука в сховищах скорочуються.

Як відзначають представники гуртових компаній, збільшення закупівельних цін на яблука – вимушена міра, так як з кожним днем все важче купувати фрукти необхідної якості в необхідних обсягах. Оскільки частина виробників прийняли рішення призупинити продажі в очікуванні більш високих цін, а деякі і зовсім вже завершили реалізацію, на ринку утворився дефіцит пропозиції якісних яблук. В першу чергу на ринку з’явився брак пропозицій яблука з холодильників з регульованим газовим середовищем (РГС).

Відзначимо, що на даний момент ціни на яблуко в Україні вже перевищили рівень минулого року в середньому 1,8 рази. За словами садівників, запаси яблук у сховищах достатньо швидко закінчуються завдяки стабільному попиту, що лише провокує подальше зростання цін. Більшість фермерів встигли реалізувати практично весь урожай яблук ще в січні місяці.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zapasy-skorochuyutsya-v-ukrayini-dorozhchayut-yabluka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати