Tempo950x100

Tempo300x100

Зараз найкращий час для інвестицій в нові яблучні сади

Зараз найкращий час для інвестицій в нові яблучні сади

В минулому році ми чули багато заяв про раскорчевке яблуневих садів в Україні з причини їх збитковості, однак Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), вважає, що вирощування та експорт яблука можуть бути одним з найбільш прибуткових видів сільськогосподарського бізнесу в Україні.

«Україна має унікальні кліматичні умови для вирощування яблук преміальної якості. Цю перевагу неможливо купити ні за які гроші і вона є лише у 2-3 інших країн в Європі. Нерозумно не використати», – заявляє Андрій Ярмак

Він вважає, що якщо будувати бізнес з прицілом на експорт яблука в країни, де цінується преміальну якість яблука, а не в Росію, то цей бізнес можна окупити швидше, ніж більшість інших інвестицій в агропромисловий сектор України.

«Для того, щоб стати успішним у яблучному бізнесі зараз, бажано не мати ніякого досвіду у вирощуванні яблук, зате бажано мати досвід в маркетингу. Інвестиції в маркетинг яблук – найбільш прибуткові інвестиції зараз, однак в маркетинг як раз практично ніхто не інвестує…», – заявив експерт.

Джерело: east-fruit.com

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/zaraz-najkrashchyj-chas-dlya-investycij-v-novi-yabluchni-sady
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати